Welkom bij BroNij Alphen aan den Rijn en ‘s-Hertogenbosch!

Nieuws 6 juli 2018

Na het winnen van de aanbestedingen mag BroNij de komende jaren het reinigen, onderhoud en inspectie van de afvalinzamelcontainers in Alphen aan den Rijn en ‘s-Hertogenbosch verzorgen. De steden kiezen hiermee voor een methode waarbij de reiniging en keuring plaats vindt op een centrale keurings- en onderhoudslocatie. Reiniging, inspectie, keuren en onderhoud op een dergelijke werkplek is veiliger voor burgers en onderhoudspersoneel doordat 80% van de keuring en onderhoudswerkzaamheden niet op een inzamellocatie gebeurt.

Mobiele werkplaats Alphen aan den Rijn en ‘s-Hertogenbosch

Minder kans op agressie van burgers die moeten wachten op de vrachtwagen omdat deze de doorgang verspert, geen geluidsoverlast in de omgeving, geen veiligheidsrisico’s. De BroNij-methode zorgt simpelweg voor minder overlast doordat het echte werk niet op de inzamellocatie plaats vindt, maar op een centrale keurings- en onderhoudslocatie. Dit is een door de gemeente aangewezen plek, vaak een afgelegen locatie aan de rand van de stad of op een industrieterrein. Hier richten wij onze mobiele werkplaats in, die van alle gemakken is voorzien om reparatie, reiniging en keuring zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Speciaal kantelsysteem

In onze mobiele werkplaats wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een speciaal kantelsysteem. Dit geldt voor Alphen aan den Rijn en ‘s-Hertogenbosch, maar ook wel elke andere stad in Nederland die de BroNij-methode wil toepassen. Deze kantelsystemen zorgen ervoor dat de ondergrondse containers goed kunnen worden geïnspecteerd en dat het personeel overal op een veilige en prettige manier aan de containers kan werken.

TÜV-keuringssticker

Is een ondergrondse container gecheckt, gereinigd en eventueel gerepareerd dan krijgt hij van ons een positieve beoordeling in de vorm van een keuringssticker: een TÜV-keuringsembleem met de dag, maand en het jaartal van de check erop. De gemeenten Alphen aan den Rijn en ‘s-Hertogenbosch ontvangen alle resultaten van gekeurde containers voortaan digitaal middels de Rapportage Keuring en Inspecties van BroNij.

Contact

Overweegt u als gemeente ook de BroNij-methode, maar wilt u liever eerst meer informatie? Neem contact op met één van onze medewerkers. Zij kunnen u alles vertellen over onze manier van repareren, reinigen en keuren.