Primeur: nieuwe persafvalbak Ferro-Fix gepresenteerd op NVRD Jaarcongres

Nieuws 25 juni 2018

Tijdens het afgelopen Jaarcongres van de NVRD op 30 en 31 mei 2018 in Amsterdam, werd op de stand van BWaste International b.v. de nieuwste persafvalbak van Ferro-Fix  getoond. Een primeur voor de Nederlandse markt. Na een succesvolle Europese introductie op de IFAT beurs in München maakte de Nederlandse markt kennis met deze innovatieve afvalbak.

 

Persafvalbak-BWaste-pressfix

Menno Beukema, directeur van BWaste : “Eerlijk gezegd waren we een beetje verrast door de grote animo op de IFAT voor dit product. BWaste is altijd op zoek naar nieuwe producten en diensten om het aanbod verder te verbreden. Voor afvalinzameling in de openbare ruimte met behulp van afvalpersen op zonne-energie beschikten wij nog niet over een oplossing. Met deze persafvalbak kunnen wij deze markt nu perfect invullen. Dat blijkt wel uit de grote interesse voor dit product in München.”

Over de persafvalbak

De persafvalbak is een innovatieve afvalbak voor de openbare ruimte met een ingebouwde pers op zonne-energie en tot stand gekomen door een combinatie van innovatieve techniek, implementatie van klantspecifieke eigenschappen, resultaten van praktijktesten en normen op het gebied van veilig en gezond werken (ARBO). Door de inzet van deze persafvalbak en met behulp van route-optimalisatie software van BBF Holding-dochter Route Management Solutions kan fors worden bespaard op de inzamelkosten en kan de CO₂—uitstoot van het gehele inzamelproces worden gereduceerd.

 

PressFix-Procomat-rolcontainer alignnone

Over Ferro-Fix en BWaste International b.v.

Ferro-Fix Nederland BV maakt hoogwaardige producten van staal zoals afvalcontainers, afvalbakken en stedelijk meubilair. Ferro-Fix is onderscheidend door dit grotendeels met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren, zonder daarbij in te boeten op kwaliteit, service en prijs. Op een maatschappelijke manier levert het bedrijf hoogwaardige kwaliteit met social return. Ferro-Fix fuseerde in 2017 met BWaste en BroNij tot één krachtige organisatie (BBF Holding BV) voor productie, onderhoud en technologie van slimme afvalinzamelsystemen.